|
|
 |
|
|
|
Oct 2 2008, 07:11 PM
|
 |
|
 |
|
Forum Addict
Group: Members
Member No.: 31,837
|
|
 |
|
 |

|
Nisam na vreme primetio ovaj post, otud oživljavanje teme (mada i ima samo dve nedelje). Ovaj tvoj post nije prvi o “zrelosti” RP servera, čuo sam o tome na nekoliko mesta, primetio da su čak i official realm forumi nešto boljeg kvaliteta nego kod ostaih servera, da je dosta truda uloženo i u forume nekih RP gildi i sl. Radi se o tome da je jedan od glavnih uslova da se vratim svom warrior-u da nađem okruženje koje će biti što zrelije i što manje opterećeno grindom. Grind, iako čini osnovu wow-a, mi je dosadio, ubija igru i svi uostalom znamo da wow učini više poslom, a manje igrom. Takođe, igrao bih casual, tj. bio bih periodično offline (osim ako se opet ne navučem  ). Dakle, interesuje me koliko se na tvom serveru, i inače na RP serverima, rade neke “stare instance”? Hteo bih s vremena na vreme odraditi neku instancu koja je pomalo zaboravljena i u kojoj iako nema nikakvog korisnog loot-a ili reputacije, dakle nema ništa korisno za grindati, ali ima dosta lepih taktika, loot koji bi bio zanimljiv za imati iako je na većim levelima beskoristan i sl. Možda neki stari set skupiti, ili bar nekoliko itema koji iza sebe imaju neku zanimljivu priču i sl. Igrao bih tenka (prot talenti su dobili jako lep redesign) – time bi već jedan problem bio rešen – ostaje još samo healer Iako nisam imao iskustva sa RP-om, i najverovatnije ne bih svom characteru izmišljao neku istoriju i sl, tj nemam planove da se time aktivno bavim, podrazumeva se poštovanje RP polise, tj. bez OOC na general channels, uništavanje nečijeg eventa (koji bi čak bilo zanimljivo posmatrati). Celu ovu stvar sa old instances i sl, i planiram jer volim samu priču u pozadini wow-a, ali ja bih to nazvao neki “light RP” u najboljem slučaju. Takođe, kad su u pitanju RP serveri, ima li velike razlike između RP-PvP i RP-PvE (tj. RP) servera? U smislu, gde bih ove moje priče o zrelosti i “fun over grind” principa? Ja sam se jako malo zadržao na PvE serverima, ali sam stekao utisak (correct me if I'm wrong) da su na PvE serverima ljudi donekle “razmaženiji” u nedostatku bolje reči (tj. PvP server builds character, a na PvE serverima je previše quit-ovanja). Ovo pitanje je naravno postavljeno svima koji imaju nešto konstruktivno da dodaju, ali vidim da imaš iskustva s RP serverima (i non-RP pre toga, pa možeš da uporediš), i da ceniš neke elemente igre koje često ljudi ignorišu, i koji nisu grind, e-peen i sl. Unapred hvala svima na korisnim postovima.

|
|
|
|
|
|
|
Oct 3 2008, 09:11 AM
|
 |
|
 |
|

bergod
Group: Super Moderator
From: Smederevo
Member No.: 30,421
|
|
 |
|
 |

|
Chisto da se ubacim, video sam jednu veoma zanimljivu stvar na nekom RP realm forumu. Naime, lik je otvorio thread na wow-europe podforumu, regrutuje za guild, treba mu masa za ssc/tk (odavno je to bilo), a jedan od uslova za ulazak je...Morash biti troll.  Takodje jedan od uslova je -> morash znati istoriju trollova. Odvajanje darkspear trollova od ostalih.  Znachi troll-only guild, prvo shto je chovek bacio "oglas", jebao mu je kevu kako ga je napisao, a drugo, shto mu je palo na pamet one-race-only. Zaboravio sam ime guilda, neko dugachko ime je u sushtini...

|
|
|
|
|
|
|
Oct 3 2008, 12:07 PM
|
 |
|
 |
|
Forum Addict
Group: Members
Member No.: 31,837
|
|
 |
|
 |

|
QUOTE (kobaya @ Oct 3 2008, 10:11 AM)  Chisto da se ubacim, video sam jednu veoma zanimljivu stvar na nekom RP realm forumu. Naime, lik je otvorio thread na wow-europe podforumu, regrutuje za guild, treba mu masa za ssc/tk (odavno je to bilo), a jedan od uslova za ulazak je...Morash biti troll.  Takodje jedan od uslova je -> morash znati istoriju trollova. Odvajanje darkspear trollova od ostalih.  Znachi troll-only guild, prvo shto je chovek bacio "oglas", jebao mu je kevu kako ga je napisao, a drugo, shto mu je palo na pamet one-race-only. Zaboravio sam ime guilda, neko dugachko ime je u sushtini... Zamisli samo kako im je bilo dobro, i bez obzira na ishod  Dat must be so phun, mon, I tell ya! Mozda je guild Second Gurubashi Empire u pitanju  Bas sam sinoc bacio pogled na neke 55-60 instance i gledam sta bi mogao svom rogue-u da nabavim stealth run-om, ima zanimljivih stvari za nju (human female rogue), iako su za cloth klase i sl. Sve bi to verovatno bilo jos zanimljivije na serveru na kom ima jos igraca koji tako razmisljaju...

|
|
|
|
|
|
|
Oct 3 2008, 12:15 PM
|
 |
|
 |
|

Forum Addict
Member No.: 23,819
|
|
 |
|
 |

|
Svuda malo rpa ne moze da skodi. Evo iz licnog iskustva, na mom serveru postoji guild Essence of the Blade, koji je skoro cist rp guild, sa 10ak rank 14 ljudi, i vec uveliko full s4 setovima... ali fenomenalnim rperima. Kompletan guild se fokusira na mesecne predstave u Ironforgeu, u halls of the Explorers, u saradnji sa jos jednim guildom koji je u stvari alt guild pomenutog radi level 1 charova ili vrlo low level i adekvatnih imena. Ljudi su irl (vecina) glumci i pisci. Oko 30 ljudi i vise se skupi u halls of the explorers svakog meseca (tacno ispred biblioteke, polukruzne stepenice idealne kao pozoriste), i svaka predstava je podeljena u 4 "akta". Svaka prica je do jaja, i da, ima i wtfpwn, i lolmaohahah4xx0rz i ostalog, i ja nikada nisam se toliko smejao u wowu koliko kada oni smisle pricu i kompletan scenario Ali to se smisli pola unapred pola u toku akta. I da, taj guild postoji od pocetka samog wowa, (kao sto se da zakljuciti na osnovu rank 14 ljudi itd) i svi su Humani Dok je The Dancing Cavalier (taj alt guild) dwarf only. Naravno ubace se jos neki guildovi sa kul ljudima koji zele da "glume" I unikatno je iskustvo. Cak mogu i da vam najavim kada je sledeca predstava pa da svratite sa lvl 1 u IF Nista vas nece kostati ako zelite da vidite kako sve to izgleda jer to NIKADA necete videti na pvp serveru.

Glavni i odgovorni za plague WoW addictiona u Smederevu. Počev od prve verzije bete do dana današnjeg, addict ostao addict a i skoro svi ostali koji su zaraženi u lancu koji se raširio za samo nekoliko dana.  
|
|
|
|
|
|
|
Oct 3 2008, 05:44 PM
|
 |
|
 |
|

bergod
Member No.: 30,421
|
|
 |
|
 |

|
^Kada me uhvati manija za reroll, uzmem i chitam RP Realm forum threadove, i chitam postove u kojima ljudi pishu kako su se osecali dok su levelovali/kako se atm osecaju na rp realmu. Znachi, ima raznih primera, ali SVI primeri su pozitivni. Chak jedan lik, koji je duzhe vreme igrao na PvP realmu, kazhe da ga je smorilo vishe "Omg boostz me m8, plz, haxz0rz wtfpwnz0rz" i tako to, rerollovao na RP realm, i nikada se bolje nije proveo, nikada vishe nije uzhivao dok je levelovao lika i sada igra sa njim na 70'om. Tako da ono, ko kazhe da je RP realm sranje, greshi silno, mozhda zato shto polovina nas ne zna da Rp'uje, mozhda je neki drugi razlog. U sushtini RP realm > All, samo ima mnogo chudnih ljudi.  Kao shto smo i mi chudni za njih.  QUOTE Mozda je guild Second Gurubashi Empire u pitanju Mislim da jeste!Ne secam se najbolje, znam da je OP bio Female Troll hunter.

|
|
|
|
|
|
|
Oct 22 2008, 03:16 P | |