Sto se tice warrior-ovog weapon spec-a za pvp, klasican je izbor mace, tj stun effect. Stari blue post
http://forums.wow-europe.com/thread.html?t...eNo=1&sid=1daje dosta visok proc rate, ali je u patchu 2.3 to smanjeno (a rage povecan za 1 kao neko bedno pokrice)
Vracam se ponovo pvp-u pa me interesuje vase misljenje i saveti.
Dakle, mace stun je jedno vreme proc-ovao kao lud pa su ga nerfovali, ali ljudi se menjaju mnogo sporije i od wow-a, pa ces i dalje cuti kukanja o mace stunovaju tokom cele arene, bla, bla... i kako je mace -so-fcking-overpowered i ostali klasicni whine.
Dakle, interesuje me da li je i dalje mace jedini validan za arenu.
OK, stun jeste koristan, ali razmisljam da idem na sword spec zbog burst damage-a. Tbh, jedan od jakih razloga je i izgled, sto naravno ne sme da presudi - otud i celo ovo razmatranje.
pros: nakon MS-a, burst damage je glavni razlog za 2h.
cons: extra attack moze da bude miss/parry i nista nije dobijeno time
ali kao sto extra attack moze "omane" tako i stun-ovanje ne mora da uspe, tj moze biti resistovan. svaki warrior moze uzeti 15% resist stun, svaki orc ima 15% kao racial, lako mogu biti jos neki nacini da se rezistuje - nisam upoznat. Uostalom, mage izblinkuje iz stun-a.
Dakle, iako sword moze da "omasi" i mace-stun se moze resistovati/izbeci.
Dalje, stun efekat traje 3 sec i ljudi ga nazivaju "free damage". Posto cu ja za 3 sec da udarim 1-2 puta 2h oruzjem, bolje mi daj odmah lepo extra attack i posao obavljen automatski. Ali opet stun cenim kao nacin da nekome prekine cast - koji moze biti neki pyro ili cak i heal (a ostali nacini za prekid su na CD), sto opet pitanje koliko je realno nadati se tako "pogodnim" okolnostima. Dakle, stun vise cenim kao nacin da se neko interuptuje nego kao "free damage", pre bih rekao prekid tudjeg damage-a ili cak heal-a.
Dakle, ne cudi mene sto je mace glavni izbor ljudima, ali me zanima da li je i sword dovoljno dobar za arenu. tbh, kad pomislim da pola vremena provedem CC-ovan, nije mi dobro... Uostalom, mnogo je i do team-worka, a ne do mog izbora oruzja.
Dakle, da li je mace stun "toliko" bolji od extra attacka da je presudan ili je sword sasvim ok zbog burst damage-a.
Hvala unapred za konstruktivne postove.
PS
Za kraj, Axe spec izbegavam jer mi na hamstringu ne treba crit, ali mi je koristan extra attack ili stun.